Duygusal Dayanıklılığımızı Nasıl Arttırırız?
Profesyonel İş Hayatında Cesaret Yönetimi Duygusal dayanıklılık, zorluklar karşısında güçlü kalabilme yetisidir. Günümüzün...
“O kadar iyi olun ki, sizi görmezden gelemesinler.” Marc Andressen
Eğitimin içerisinde kişisel sabotörler, negatif iç sesler ve gardiyanlar ile kişiyi atalete sürükleyen konular ele alınmakta, konfor alanından çıkmak, bireysel hedeflerin belirlenmesi ile amaca doğru giderken savaş sanatlarından alıntılar ile hevesli bekleyiş hastalığından kurtulma ile kişisel güçlenme araçları motivasyon uygulamaları ve videolar eşliğinde paylaşılmaktadır.
“Müzakere görüşmeleri herhangi bir şeyi çözmenin en iyi yoludur. Savaşları ve silahları müzakere ve görüşmelerle değiştirmeliyiz.” Akbar Ganji
Eğitimin temel amacı; Kurumsal hedeflere ulaşmak amacıyla, oluşabilecek her zor durumda kurumun çıkarlarına uygun sonucu oluşturabilecek bir müzakere kültürünün katılımcılara kazandırılması ve katılımcıların sahip oldukları ikna becerilerinin artırılmasıdır. Eğitim esnasında Afganistan bölgesinde farklı gruplar ile kayıp insanların bulunması esnasında uygulanan stratejiler ve müzakere yöntemleri Ruhan MARAL’ın gerçek saha deneyimleri üzerinden paylaşılmakladır.
“Bir iş iyi gidiyorsa bilin ki zamanında birisi cesur bir karar vermiştir.” Peter Drucker
Cesaret Yönetimi Eğitiminin temel amacı; ortaya konulan model ile gerek çalışanlar gerekse yöneticiler tarafından akılcı risklerin alınarak girişimciliğin teşvik edilmesi, sahip oldukları cesaretin ortaya çıkartılması, kalıcı hale getirilmesi ve doğru bir şekilde nasıl kullanılması gerektiğinin katılımcılara kazandırılmasıdır. Girişimcilik ve inovasyonda en kritik başarı anahtarı cesarettir. Girişimcinin önündeki en önemli engel ise yeterince cesur davranamama ve harekete geçememedir. Eskiden savaşlar kazandıran ve yeni medeniyetler kuran cesaret, günümüz rekabet koşullarının oluşturduğu iş dünyasında yeni bir karşılık buldu. Profesyonel iş hayatında “Cesaret Yönetimi Eğitimi” gerekli bilgi, beceri ve hayata kolay uyarlanabilir basit formüller ile bireysel ve kurumsal olarak günümüzdeki cesaret&korku ikilisine yeni bir bakış açısı kazandırıyor…
“Zor zamanlar hünerleri sergileme vaktidir.” Seneca
Neden bazı kişi ve organizasyonlar zorluklar karşısında darmadağın olurken, bazıları ayakta kalıp devam edebiliyor? İnsanların ayakta kalmasını, zorlukları atlatıp yola devam edebilmesini sağlayan tam olarak hangi nitelikleridir? Duygusal dayanıklılık ancak ağır olaylar yaşandıktan sonra farkına varılabilen bir yetkinliktir. Profesyonel iş hayatında ise bu yetkinliğin çalışanlarda önceden hazır bulunması beklenmektedir. Deneyimleyerek kazanılması beklenmeyecek kadar kıymetli olan söz konusu yetkinliğin eğitim esnasında çalışana kazandırılması için belirsizlik ve zor durumlarda katılımcının neler yapması gerektiği şablonlara dökülmüş bir şekilde örnek bir yol haritası olarak sunulmaktadır. Oluşturulan eğitim içeriği, gerekli bilgi ve hayata uyarlanabilen basit formülleri ile, felaket durumlarını aşabilmenin yöntemlerini ortaya koymaktadır.
“Zaman sınırlıdır, an sonsuzdur.” Önemli olan zamanı uzunluğu değil, genişliğidir. Ve o zamanı genişletebilenler istediği her şeyi zaman torbasının içine sığdırabilirler.
İnsan beyni düzen ve sakinlik ister ancak yaşamanın kendisi düzensizdir. Profesyonel iş hayatında özellikle zor zamanlarda zaman yönetimi ve öncelikleri belirlemek başarımızda en büyük katkıyı sağlayacak yetkinliklerdendir. Bununla birlikte stresli durumlarda ve kriz anında tepkilerimiz normal zamanlardan farklıdır. Her şey birbirine girer ve bilinen şeyler uygulanamaz hale gelir. Eğitimde; kendimizi ve kurumumuzu en iyi şekilde temsil edebilmemiz, arzu ettiğimiz sonuçlara zor şartlarda zaman yönetimimizi yaparak ve doğru kararlar alarak ulaşabilmemiz için ihtiyaç duyulan bakış açıları ve izlenmesi gereken zaman yönetimi teknikleri paylaşılmaktadır. Eğitimin temel amacı, yerine konulamayan tek kaynak olan zaman konusunda yapıcı ve kalıcı çözümler üretebilen bir zaman yönetimi kültürünün katılımcılara kazandırılmasıdır.
“Sunum bir fırsattır.” Adnan Nur BAYKAL
İş yaşamında ya da sosyal yaşamda sunum yapmadığımız, ikna etmeye çalışmadığımız, satış yapmadığımız (ürün, hizmet, taleplerimiz, arzlarımız, özgeçmişimizdeki bilgiler de dâhil) hiçbir an yoktur. Eğitimin sonunda katılımcıların profesyonel sunum tekniklerini öğrenmeleri ve sunum becerilerini artırmaları amaçlanmaktadır. Eğitimin girişinde ve ikinci günün sonunda kısa video kaydı alınmakta, eğitim sonunda öğrenilen tekniklerin rahatlatıcı etkisinin katılımcılara hissettirilmesi amaçlanmaktadır. Bu sayede katılımcıların kendilerindeki gelişimi somut bir şekilde fark etmeleri hedeflenmektedir. Eğitimleri online platformlarda en çok izlenen eğitim kategorisinde olan eğitmenin aynı zamanda online platformda kullanılan dijital sunum tekniklerini de paylaştığı bir eğitimdir.
“Usta, çırağı kendisini geçtiğinde gerçek bir ustaya dönüşür!” Japon Atasözü
Eğiticinin eğitiminde katılımcıların yetişkin öğrenme prensiplerini öğrenmeleri ve sunum becerilerini artırmaları amaçlanmaktadır. Eğitimde farklı eğitim tasarımları ve yöntemleri paylaşılarak bir eğitmenin sahip olması gereken bilgi ve teknikler katılımcılara kazandırılarak profesyonel bir eğitmenin olmazsa olmazları aktarılmaktadır. Eğitimcinin Eğitimi, sadece eğitim veren ya da eğitim verecek bireyler için değil iletişim ve hitabet becerilerini, sunum yetkinliklerini geliştirmek, bir konuyu anlatırken dinleyen kişilerin özelliklerine göre kendisini konunun sonuna kadar merakla ve hevesle dinlemelerini sağlamak isteyen herkes için önerilmektedir. Eğitimde pedogojik formasyondan ziyade yetişkin öğrenme prensipleri ve androgojik yöntemler paylaşılmaktadır. Eğitimcinin Eğitimi her çalışanın, her yöneticinin ve kariyerinde yükselmek isteyen herkesin amacına hizmet eden bir eğitimdir. Eğitimin içerisinde sunuma ve eğitim yöntemlerinin uygulanmasına yönelik performans atölyesi yapılmaktadır.
Bir kötü hamle, tüm iyi hamleleri yok edebilir.
Satranç Tahtasında Piyon Olmak Seminerinin temel amacı, ulaşılmak istenen amaca yönelik katılımcıların kendi hamlelerini keşfetmelerini sağlamaktır. “Satranç Tahtasında Piyon Olmak Semineri” piyonun vezirliğe giden yolda attığı beş hamleyi ilginç hikayelerle gerçek hayata uyarlarken, geçmiş ve gelecek hamlelerinizi yeniden gözden geçirmenizi sağlıyor… Günümüzden 4000 yıl önce “ÇATURANGA” ismiyle bir tahtanın üzerinde oynamaya başlamış insanlar satrancı. Birbirinden değerli taşlar var bu oyunun içinde. Akıl, zekâ, cesaret ve en iyi stratejiyi başarı ile uygulayan oyunun galibi olurmuş. Birçok kişiye göre bu oyundaki en değersiz taş ise “piyon”muş. Şimdi bir an için hayal edin… Tekrarı olmayacak olan bir oyunda, hayatınızın çaturanga tahtasında, bir piyon olarak dünyaya geldiniz. İşte anlatılan her şey, en güçsüz olarak kabul edilen piyonun vezirliğe giden yolda, gerçek yaşama dair atacağı bu beş hamle ile ilgili…
Cesaret; korkunun yokluğu değildir, korkudan daha değerli bir şey olduğunun farkına varmaktır.
Tüm gelişmelerden haberdar olmak için blog yazılarımı okuyun.
Profesyonel İş Hayatında Cesaret Yönetimi Duygusal dayanıklılık, zorluklar karşısında güçlü kalabilme yetisidir. Günümüzün...
Yeni Nesil Liderlik Günümüz iş dünyası, hızla değişen dinamiklere sahip. Bu dinamikler, yeni...
Profesyonel İş Hayatında Cesaret Yönetimi Profesyonel iş hayatı, sürekli olarak riskler ve belirsizliklerle...